Selecteer een pagina

Vandaag de dag hebben we het met zijn allen behoorlijk druk. Er is weinig tijd om te reflecteren en doen de dingen vaak als vanzelfsprekend en denken er niet meer bewust over na. Welke leefstijl bij je past hangt af van welke dosha bij jou domineert. Er zijn grote verschillen wat betreft de verschillende dosha’s en een passende leefstijl. Door alle verplichtingen komen we soms ver te staan van wie we werkelijk zijn en wat er bij ons past qua leefritme. Ayurveda helpt je om hier weer zicht op te krijgen.

Vata: Bij slapeloosheid en slechte concentratie is het zeer belangrijk om rust en regelmaat in te bouwen voor jezelf. Voorspelbaarheid in je dagen en een dagelijkse routine geeft rust, waardoor je klachten kunnen afnemen.

Pitta: Bij opvliegers en geïrriteerdheid is het van belang om balans te vinden in de uitdagingen die je zoekt. Door de gedrevenheid en het doelgericht zijn kun je jezelf behoorlijk onder druk zetten.  De grootste uitdaging is om niet teveel van jezelf en je omgeving te vragen. Het leven is geen  wedstrijd. Wees vriendelijk tegen jezelf, ook als het niet zo perfect verloopt als je graag zou willen.

Kapha: Bij gewichtstoename en pijnlijke en stijve spieren en gewrichten is het advies om uit je comfort zone te komen, waarbij jouw uitdaging is om  jouw routine niet te laten worden tot een serie aan vastgeroeste handelingen. Stimuleer jezelf en blijf jezelf uitdagen door steeds kleine veranderingen aan te brengen in je routine.

Ayurveda kan hele gerichte adviezen geven die  nu passend zijn op het gebied van jouw leefstijl. Wanneer je leefstijl niet passend is dan kan dit tot vele klachten leiden, omdat je jezelf structureel overvraagt. Wanneer jij gerichte adviezen krijgt die jouw gaan helpen om steeds meer te gaan leven vanuit jouw basis dan ben jij in staat om mee te bewegen met alles wat zich aandient in jouw leven.